[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” min_height=”73px” custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” custom_margin=”|auto|-60px|auto||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Artikel op ”in de buurt Gouda”: Instagram maar dan voor restaurants: Tigo en Marnix maken een app voor de Goudse horeca

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.6″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij ondernemers de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer vertellen Tigo Bron en Marnix Vermeij over hoe zij vanuit een schoolopdracht hun ondernemersavontuur begonnen, Hospicture.

Marnix en Tigo kennen elkaar van de opleiding Horeca Ondernemer op het ROC Mondriaan. “We mochten daar als opdracht een pop-up restaurant runnen. We werkten intensief samen en leerden elkaar daardoor goed kennen. Het pop-up restaurant was een groot succes en onze samenwerking ook,” vertelt Tigo.

“Daarna kwamen we elkaar op Hogeschool Rotterdam weer tegen bij de opleiding Ondernemen. Ook hier mochten we als opdracht een eigen onderneming starten, maar we wisten allebei eigenlijk eerst niet goed wat we wilden.” Marnix: “Zo dacht ik er eerst nog over om iets met zonnepanelen te doen. Uiteindelijk kwamen we op het idee om een horeca-app te ontwikkelen, maar dan wel op een manier die nog niet bestond.”

Waar is dat lekkere eten?

“Stel je loopt bijvoorbeeld als toerist in Gouda,” stelt Tigo zich voor. “En je weet niet wat je wil eten of waar je een leuk restaurant kunt vinden met lekker eten. Hoe fijn is het als je dan gewoon in een app de foto van een gerecht kunt aanklikken wat je er lekker uit vindt zien. Vervolgens kom je dan bij het restaurant waar ze dat gerecht serveren. Ook kun je op de foto’s de sfeer en de locatie bekijken. Je reserveert en loopt zo naar het restaurant toe om aan te schuiven. Dat is het idee van Hospicture. De naam staat dan ook voor Hospitality en Picture”.

Hoe ontwikkel je een app?

“Een appontwikkelaar bouwde de technische app voor ons. Inmiddels is hij zo goed als klaar en zijn we hem volop aan het vullen,” legt Marnix uit. “De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het verkopen van onze app aan de Goudse Horeca ondernemers. Gelukkig reageren veel Goudse horecaondernemers enthousiast. Samen met hen zullen we het restaurantaccount vullen met foto’s van gerechten en het interieur.”

“We verwachtten dat het best lastig zou zijn om ondernemers te vinden, maar eigenlijk is iedereen die we spreken heel enthousiast. We merken wel dat ze weinig tijd hebben om hun restaurantaccount te vullen met foto’s en gerechten. We helpen de restaurants daarom waar we kunnen. We maken namelijk alleen gebruik van foto’s die het restaurant zelf aanlevert of die we zelf maken. Goede, professionele foto’s waar je meteen honger van krijgt.”

Kunnen we Hospicture al gebruiken?

“De app is te downloaden in de app store (iOS) en de playstore (Android,” vertelt Tigo. “Er zijn al heel veel leuke restaurants aangesloten, zoals Viejee’s, Henderick Bistro Bar, Eetcafé Vidocq, Buiten eten en drinken, Restaurant Bij Ons, Grand Café Central, Brasserie-Bar De Zalm en Gouds Glas. Het is nu vooral nog een kwestie van de app vullen met mooie foto’s van gerechten en de sfeer. Als je op de hoogte wilt blijven over meer informatie over de app, volg ons dan op onze social media-accounts zoals Facebook en Instagram.”

“We verwachten in het eerste jaar zo’n vijftig restaurants te omarmen in Gouda en de plaatsen om Gouda heen. Daarna willen we steeds verder het Groene Hart in en ook buiten de regio verder uitbreiden naar de grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Haag en alles wat er tussen ligt.’’

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

download de app